JSF
De afkorting JSF staat voor JavaServer Faces. JSF is een oplossing om webpagina's met behulp van J2EE in Java te ontwikkelen.

Het gebruik van JSF vereenvoudigt de ontwikkeling van webpagina's aanzienlijk.

Het grote voordeel van JSF is dat er standaard componenten kunnen worden ontwikkeld welke eenvoudig kunnen worden gebruikt. Daarnaast is het eenvoudig om een integratie met de bedrijfslogica te realiseren, waarbij een goede scheiding tussen de web weergave en de bedrijfslogica is aan te brengen. Daarbij worden er vele open source oplossingen ontwikkeld waarmee componenten gebaseerd op JSF zijn te gebruiken.

Het voordeel van de scheiding tussen weergave laag en de plek waar uw bedrijfslogica wordt geprogrammeerd is dat allereerst aanpassingen eenvoudig zijn te realiseren, waarbij niet de gehele applicatie hoeft te worden aangepast.

Daarnaast hoeven wij indien u ook bijvoorbeeld met behulp van de desktop (SWING) of met uw mobiel toestel met WTell wilt communiceren niet opnieuw uw bedrijfslogica te programmeren maar alleen de weergave laag te veranderen.


Wilhelm Tell maakt binnen de webapplicatie WTell grotendeels gebruik van JSF. Vanaf 1 september 2011 is WTell overgegaan naar JSF2 en is de weergave volledig omgezet naar Facelets.