Apache Tomcat
Apache Tomcat is een open souce webserver. Deze webserver wordt gebruikt als referentie implementatie van de web mogelijkheden van Java welke andere leveranciers kunnen gebruiken om hun webservers te ontwikkelen. De web mogelijkheden van Java zijn mogelijk door het gebruik van servlets, JSP's en Facelets(JSF2)

Apache Tomcat wordt door verschillende bedrijven als webserver gebruikt en kan perfect binnen een zware omgeving draaien. Apache Tomcat is ontzettend stabiel en kan binnen verschillende omgevingen op Windows en Linux draaien. Het grote voordeel van Apache Tomcat daarbij is dat deze vrij licht is in gebruik, waardoor deze eenvoudig op een server is te installeren. Op dit moment draait Apache Tomcat bij verschillende klanten waarbij 100 gebruikers tegelijkertijd kunnen werken met een geheugengebruik van maximaal 300 mb.

Tenslotte kunnen web programma's vrij eenvoudig middels de management tool worden ge´nstalleerd, aangepast en verwijderd, waardoor klanten dit eventueel zelf kunnen doen. De webprogramma's worden namelijk door middel van 1 bestand aangeleverd. De zogenaamde WAR-file, waarbij deze door Tomcat automatisch kan worden uitgepakt.

Sinds 1 september 2011 wordt Apache Tomcat 7 gebruikt.

Op dit moment gebruiken de meeste klanten bij de applicatie WTell Tomcat als onderliggende webserver.