Technische beheer/ontwerp
Met het technisch beheer wordt meestal de technische inrichting van uw IT-infrastructuur bedoeld. Hierbij dient u te denken aan uw servers, bekabeling, operating systeem (Windows), etc. Een methode welke de wijze waarop uw infrastructuur moet worden beheerd is ITIL.

Daarnaast wordt onder technisch beheer verstaan het daadwerkelijk aanpassen van uw ERP-pakket middels programmeren en dit is dikwijls de activiteit welke "Wilhelm Tell" voor u uitvoert. Hierbij is het belangrijk dat de code goed gestructureerd wordt geschreven, waarbij deze testbaar en herbruikbaar is, omdat deze code dikwijls in de toekomst verder moet worden beheerd.

Bij het uitvoeren van technische beheer is het daarnaast erg belangrijk dat uw functionele wensen goed in een technisch ontwerp worden vertaald, waarbij uit verschillende oplossingen kan worden gekozen. Hierbij is het voor u als klant belangrijk dat er een oplossing wordt gekozen welke toekomst vast is en zo efficiŽnt mogelijk wordt gerealiseerd.

Ervaring van Wilhelm Tell heeft geleerd dat dient te worden gestreefd naar eenvoudige goed werkende oplossingen en niet naar optimale oplossingen. Dit omdat een goed werkende oplossing vaak snel en eenvoudig is te realiseren en daarnaast weer snel kan wijzigen, omdat uw bedrijfsproces is gewijzigd. Er dient dus een goede afweging tussen kosten en baten te worden uitgevoerd.

Daarbij probeert Wilhelm Tell zijn technische oplossingen modulair op te bouwen, waarbij de basis code tussen verschillende klanten kan worden uitgewisseld, waardoor de betrouwbaarheid en de ontwikkel snelheid van de technische oplossingen toenemen.