MKB
De afkorting MKB staat voor het Midden- en Kleinbedrijf. Met MKB bedoelt men in het algemeen ondernemingen tot 250 werknemers. In Nederland zijn dit de meeste bedrijven.

De doelgroep van Wilhelm Tell zijn in het algemeen productiebedrijven waarbij een concreet fysiek product wordt gemaakt. Met de specifieke Logistieke bedrijfprocessen van productiebedrijven heeft Wilhelm Tell de meeste ervaring. Alhoewel dikwijls tevens voor verzekeringsbedrijven en banken de toepassing van dezelfde logistieke principes soms een echte eye-opener kan zijn.

De meeste klanten behoren tot het grotere MKB, omdat het voor kleine bedrijven vaak niet interessant is om hun bedrijfsproces middels automatisering te optimaliseren en te verbeteren. De bedrijfsgrootte dwingt bedrijven vaak om hun processen te gaan structuren en optimaliseren, waarbij het spanningsveld tussen flexibiliteit en efficiŽntie begint op te treden.

Meestal is in het verleden tot de aanschaf van een ERP-pakket overgegaan en heeft men behoefte aan een onpartijdige ondersteuning, waarbij men het pakket beter wil gaan inzetten en heeft men het gevoel dat er meer met het pakket kan, dan er nu wordt uitgehaald of ervaart men het pakket juist als een belemmering om goed te gaan werken.

Hierbij bestaat bij meeste klanten de behoefte aan een breed geŲrienteerde ondersteuning welke hen met de vele facetten van het automatiseringsproject kan ondersteunen en snel kan aangeven of een bepaalde oplossing gaat werken. Hierbij is deze ondersteuning juist geen fulltime baan. De meeste IT-bedrijven laten deze klanten vaak links liggen, omdat het vaak lastig is om hier werk van te krijgen, omdat het veelal kleinere projecten zijn, waarbij voor hen vaak veel overheadkosten worden gemaakt. Daarnaast worden door de grotere IT-bedrijven meestal met specialisten gewerkt welke alleen op een deelfacet van het totale project inzicht hebben. Hierdoor is de inzet van meerdere specialisten noodzakelijk hetgeen voor klanten gepaard gaat extra overhead en de daarbijbehorende communicatieproblemen en kosten