ITIL
De afkorting ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library en beschrijft in de vorm van goede werkwijzen op welke wijze de automatisering dient te worden beheerd. De methode beschrijft welke activiteiten er dienen te worden onderscheiden en op welke wijze deze met elkaar dienen te communiceren en worden uitgevoerd. Daarnaast wordt benadrukt dat de infrastructuur middels configuratie management goed dient te worden beheerd.

In het algemeen wordt de methode toegepast op het beheer van de technische infrastructuur waarop de verschillende software applicaties, zoals ERP-pakketten draaien. Bij technische infrastructuur moet u denken aan desktops, servers, netwerkbekabeling, routers, etc.

Door problemen met beheerorganisaties bij het opleveren van projecten heeft Wilhelm Tell zich tevens in deze methodiek verdiept, zodat er door middel van een gemeenschappelijke taal kan worden gecommuniceerd en projecten soepel aan de beheerorganisatie kunnen worden opgeleverd. Hiertoe heeft Wilhelm Tell de certificaten ITIL-Foundation, ITIL Practioner Release&Control en ITIL Practitioner Support&Restore en ITIL-Manager gehaald.

Daarnaast helpt Wilhelm Tell enkele klanten bij het opzetten van het beheer van de IT-infrastructuur middels ITIL. Voor de meeste klanten binnen het MKB is een uitgebreide toepassing van deze methode vaak niet interessant, omdat de infrastructuur vrij eenvoudig is en het beheer hiervan aan een externe partij is uitbesteed. Wel kan Wilhelm Tell u bijstaan bij de beoordeling of dit beheer volgens een goede werkwijze wordt uitgevoerd. Tevens wordt de structuur van ITIL toegepast bij het omzetten van uw bedrijf naar een service-organisatie.