Sybase
Sybase is een database systeem, waarvan het ERP-pakket ISAH7 gebruik maakt. Een database systeem zorgt er voor dat gegevens op een goede een efficiŽnte manier worden opgeslagen. Voor verschillende buitenstaanders is Sybase een relatief onbekend database systeem, waarbij MySQL, Oracle en Microsoft SQL Server veel bekender zijn.

Microsoft SQL en Sybase zijn gezamenlijk ontstaan, maar vanwege commerciŽle verschillen van inzicht is ieder zijn eigen weg gegaan, waarbij Sybase in de loop van de tijd marktaandeel heeft verloren. Toch maken verschillende bedrijven nog steeds gebruik van Sybase, waaronder enkele banken, de belastingdienst, de politie en natuurlijk ISAH.

Wilhelm Tell heeft uitgebreide ervaring met het programmeren van stored procedures binnen Sybase voor ISAH en het gebruik van Transact SQL. Transact SQL is een specifieke uitbreiding van het standaard SQL, waarvan de databases Sybase en Microsoft SQL gebruik maken.

Daarnaast worden enkele andere bedrijven geadviseerd met het gebruik van Sybase. Voor meer informatie over Sybase wordt u verwezen naar de website Sybase